Nieuws

Aanleg warmteleidingen

Aardwarmte Vogelaer ontwikkelt een tweede project om nog meer glastuinbouwbedrijven van aardwarmte te kunnen voorzien. Om de aardwarmte te kunnen transporteren naar de glastuinbouwbedrijven aan de Van Ockenburchlaan en de Van Buerenlaan in Honselersdijk worden warmteleidingen aangelegd. Deze warmteleidingen worden aangelegd vanaf de aardwarmtelocatie naar de glastuinbouwbedrijven die de warmte afnemen. Deze werkzaamheden voor de aanleg van de warmteleidingen zijn begin augustus gestart en duren acht maanden.

Overlast en hinder van de werkzaamheden voor de aanleg van de warmteleidingen

  • Gedurende deze periode is het nodig om steeds een gedeelte van een weg af te zetten in verband met de werkzaamheden. Het autoverkeer zal worden omgeleid. Via borden wordt aangegeven wanneer welke weggedeelten zijn afgesloten en wat de omleidingsroutes zijn.
  • 21 augustus wordt gestart met het eerste gedeelte van de aanleg van de warmteleidingen aan de Van Ockenburchlaan*. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 18 september. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden zal de Van Ockenburchlaan vanaf de kruising Vogelaer/Zuidwijckweg tot aan de Nieuwe Tuinen geheel gesloten zijn voor (vracht)auto’s en fietsers.
  • Wij verzoeken bewoners en medewerkers van bedrijven aan Haagkamp en Gantellaan via de Mariëndijk te rijden en daarmee de Van Ockenburchlaan te vermijden.
  • Zodra later in het jaar de volgende gedeelten aan de Van Ockenburchlaan worden afgesloten, informeren wij u hierover.
  • De parkeerplaats tegenover Sportpark Verburch wordt gebruikt voor de werkzaamheden gedurende de maanden augustus –december. In september zal de parkeerplaats tussentijds weer open zijn. Er is gedurende deze periode een extra parkeerplaats gecreëerd voor bezoekers aan het Sportpark bij Kwekerij Apartus aan het Wenpad.
  • De Zuidwijckweg zal aansluitend vanaf 18 september t/m 22 december geheel dicht zijn voor (vracht) auto’s en bereikbaar blijven voor fietsers en hulpdiensten. Het verkeer vanaf de Vogelaer en vanaf de Wateringseweg (vanuit Den Haag) zal via het Poeldijksepad worden omgeleid.
  • De kruising Vogelaer-Van Ockenburchlaan-Zuijdwijckweg is ook vanaf 18 september t/m 22 december afgesloten. De Van Ockenburchlaan is dan wel weer bereikbaar voor fietsers.

*Vanwege werkzaamheden aan de Poeldijkseweg van gemeente Den Haag/Provincie Zuid-Holland is de planning van de werkzaamheden voor de aanleg van de warmteleidingen op het laatste moment gewijzigd.

Ontdek waarom aardwarmte
een duurzame
oplossing is.

Alles over aardwarmte