Nieuws

Vanaf 20 maart zijn de bouwwerkzaamheden voor de tweede aardwarmte-installatie gestart. Het  bouwterrein wordt ingericht. Op de locatie wordt een zogeheten vloeistofkerende vloer aangelegd, dit is waterdicht asfalt met milieugoten om vloeistoffen op te vangen. Het terrein is zodoende geschikt om in september de boortoren op te plaatsen.

Boren van de conductors

De eerste activiteit was het boren van de conductors. Er zijn twee metalen buizen tot 140 m diep in de grond geboord. In deze buizen, de zogeheten conductors, komen in het najaar de productie- en injectieput. De conductors zijn vastgezet in de grond met cement. Dit is gedaan door grondboorbedrijf Haitjema. Voor het boren van de productie- en injectieput wordt in september een boortoren van ongeveer 30 tot 50 meter hoogte boven deze conductors geplaatst.

Heien

Vanaf 8 mei starten de heiwerkzaamheden voor de boorvloer en het pomphuis. De heipalen zijn 7,5 meter lang, gemaakt van beton en worden in de grond geslagen. In totaal gaan er 263 palen de grond in.

Grondwerk

Er worden de komende tijd ook grondwerkzaamheden uitgevoerd. Dit houdt in dat de boorlocatie voor een deel wordt afgegraven en voorzien van repac (gebroken puin) ter versterking van de ondergrond. De grond wordt met vrachtwagens afgevoerd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de Aannemingsbedrijf Kroes.

Ontdek waarom aardwarmte
een duurzame
oplossing is.

Alles over aardwarmte