Projecten

1e project.

In 2016 kwam vanuit het initiatief van zes tuinbouwbedrijven het eerste Aardwarmte Vogelaer project op gang. Met dit project wordt circa 17,7 miljoen m3 aardgas per jaar bespaard en wordt de CO2-uitstoot met 31,2 kilo ton per jaar verminderd (gelijk aan het verbruik van ca 15.000 woningen). Dit maakt dat de producten van de deelnemers duurzaam worden geteeld en dit draagt sterk bij aan een schonere en gezondere toekomst. Nadat de eerste warmte begin 2017 geleverd kon worden aan de deelnemende bedrijven begon het uitbreiden van het warmtenetwerk.

2e project.

Na het succes van het eerste project wil Aardwarmte Vogelaer gaan uitbreiden met een tweede aardwarmte-installatie. De tweede installatie komt naast de eerste aardwarmte-installatie aan de Arckelweg in Poeldijk. Met de realisatie van dit project kan Aardwarmte Vogelaer nog eens 16 tuinbouwbedrijven van aardwarmte voorzien en op den duur ook warmte leveren aan 400+ woningen in de nog te bouwen woonwijk Westmade Noord in Monster. De werkzaamheden zijn gestart op het terrein aan de Arckelweg in maart 2023. Medio 2024 zal de eerste aardwarmte geleverd kunnen worden als alle activiteiten volgens planning verlopen

Voor omwonenden

Aardwarmte Vogelaer zal tijdens de ontwikkeling van de tweede aardwarmte-installatie contact onderhouden met de direct omwonenden over de voorgenomen uitbreiding en de planning van de werkzaamheden. Op 18 januari 2023 heeft een omgevingsoverleg plaatsgevonden voor omwonenden van Aardwarmte Vogelaer. De voortgang is ook via de website en social media te volgen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een nieuwsupdate via info@aardwarmtevogelaer.nl.

Green Well Westland

In april 2022 heeft Aardwarmte Vogelaer Green Well Westland overgenomen. Aardwarmte Vogelaer gaat ook aardwarmte leveren aan de tuinbouwbedrijven die nu aangesloten zijn op Green Well Westland en is hierdoor gegarandeerd van voldoende afname om de tweede aardwarmte-installatie te kunnen ontwikkelen.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Bekijk ons nieuwsoverzicht